Ultimele Noutati


Chestionare PAE


Intrebarile din chestionare se refera la Durerea și E-Health – folosirea informatiei si a sistemului de comunicatie tehnologica in sistemul de ingrijire medicala) precum si – Durerea si M-Health – folosirea tehnologiei mobile in practicarea medicinii si a sistemului public de ingrijire medicala.

Chestionare PAE (click pe linkurile de mai jos):

Diagnostic si Tratament

Chestionar Covid

Toate Chestionarele

 

Chestionar PAE

Survey MPE (CHESTIONAR MPE)
Organizatia europeana Myeloma Patients Europe, la care suntem afiliati, doreste sa stranga date de la pacientii cu mielom multiplu din Europa.
Va rugam sa completati acest chestionar apasand pe linkul de mai jos.

Link Survey

Va multumesc.
Viorica Cursaru,
Presedinte MER

In perioada 23-25 noiembrie 2017, Asociatia Myeloma Euronet Romania a organizat la Iasi, in cadrul Conferintei 2017,cea de a 6-a sesiune de capacitare profesionala a asistentelor medicale (celelalte 5 au fost organizate la Spitalul Judetean Timisoara si in Bucuresti la Spitalul Fundeni, Spitalul Colentina, Spitalul Universitar si la Institutul de Higiena)
La sesiunea de la Iasi au participat 150 de asistente medicale din sectile de hematologie si oncologie de la Spitalul Municipal Iasi , inclusiv de la noua sectie de transplant inaugurata in Iasi, precum si de la celelalte spitale din regiunea Moldovei, Focsani, Botosani, Galati, Vaslui, Barlad
Pe parcursul celor 2 zile, Dl Eric Aerts , Spitalul Universitar din Zurich, presedinte HCMP – Haematology Nurses Healthcare Professionals Group, fost presedinte EBMT – European Bone Marrow Transplant a prezentat teme de interes pentru asistentele medicale care lucreaza in sectile de hematologie si oncologie.
O sesiune a fost alocata exclusiv pentru Managementul Durerii in bolile de cancer si Reguli de conduita profesionala a asistentelor medicale care lucreaza in sectia de transplant.
(click pentru vizualizare) La terminarea cursului, participantrii au primit o diploma in baza careia vor putea obtine credite de la Ministerul Sanatatii.
Cursul pentru asistentele medicale a fost urmat in ziua de 25 noiembrie de o intalnire cu pacientii din Iasi si din zonele limitrofe .
La intalnirea cu pacientii, Dr Catalin Danaila a facut o prezentare despre Trialurile Clinice, Dr. Angela Dascalescu a vorbit despre tratamentul Mielomului Multiplu, inclusiv transplant,
Dl Eric Aerts a prezentat modul in care pot fi tratate efectele secundare ale unor tratamente pentru pacientii cu mielom multiplu iar
Dr Horia Bumbea a facut o ampla prezentare despre incidenta bolii si tratamentele disponibile in Romania
Viorica Cursaru
Presedinte Myeloma Euronet Romania
Eveniment Myeloma Euronet Romania

Conferinta Capacitare Asistente

In zilele de 5 si 6 Noiembrie 2016, Organizatia Myeloma Euronet Romania a organizat a patra conferinta pentru capacitarea asistentelor medicale. Prima a avut loc la Timisoara in anul 2013, urmata de alte 2 conferinte, la Institutul de Higiena din Bucuresti (2014) si Spitalul Colentina din Bucuresti. (2015)

Anul acesta conferinta a avut lor in Amfiteatrul mare al Spitalului Universitar Municipal.

Prelegerile au fost facute de Prof. Erik Aerts, Spitalul Universitar din Zurich , fost presedinte EBMT. In prima parte a conferintei, la care au asistat si pacienti cu mielom multiplu, au facut de asemenea prezentari Dr, Alina Tanasa, Clinica de transplant de la Spitalul Fundeni si Conf. Dr Horia Bumbea, Clinica de Hematologie a Spitalului Universitar din Bucuresti

La conferinta au participat 80 de asistente medicale de la Spitalul Fundeni, Universitar Municipal, Colentina si Coltea, precum si candidatele selectate care vor lucra in cadrul sectiei de transplant care se va deschide in curand la Spitalul Universitar din Bucuresti. Dna Asistenta Sefa Octavia Constantin, care a coordonat inregistrarile la aceasta conferinta, a facut de asemenea demersurile necesare pentru obtinerea creditelor de la minister pentru asistentele medicale care au participat la aceasta conferinta de capacitare profesionala.

Lista asistentelor medical inregistrate la conferinta se gaseste pe website aici

Conferinta Capacitare Asistente

Includere Talidomida in Programul Oncologic


Urmare demersurilor facute de Organizatia Myeloma Euronet Romania la autoritatile romane de resort, respectiv Ministerul Sanatatii si Agentia Nationala a Medicamentului, demersuri care s-au desfasurat pe parcursul a aproximativ 10 ani, medicamentul Talidomida produs de Celgene a fost in sfarsit inclus in lista medicamentelor gratuite din Programul Oncologic , lista publicata in Monitorul Oficial din data de 9 august 2016. (vezi Monitorul Oficial anexat la acest document). Organizatia Myeloma Euronet Romania isi asuma creditul pentru toate aceste demersuri si consideram includerea talidomidei in programul oncologic un mare success in activitatea noatra de promovare a nevoilor pacientilor cu mielom multiplu.

Talidomida